Catalogus

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Verzendmethodes

Bij ECR-Nederland heeft u de keuze uit de volgende verzendmethodes:
1. DHL vrachtgoed
2. DHL express
3. DHL loods restante
4. SLS in-night
5. SLS overnight
6. Bode zendingen
7. Afhalen

Hieronder volgt een korte uitleg over de verschillende verzendmethodes.

1. DHL vrachtgoed
Dit is de standaard leveringsmethode van ECR-Nederland voor pakketten tot en met 50 kg. Vanaf 50 kg is het een palletzending. DHL garandeert binnen 48 uur aan te leveren (In de praktijk komt 98% binnen 24 uur). Indien dit (onverhoopt) niet gehaald wordt dan is er geen corrigerende actie inbegrepen in het tarief. Orders tot 16:30 uur gaan nog dezelfde dag weg. Lengte vrachtzendingen hebben standaard een doorlooptijd van 48 uur.

2. DHL express
Deze leveringswijze wordt voor spoedzendingen gebruikt. DHL geeft aan dat deze pakketten de volgende werkdag voor 11:00 uur aangeleverd worden bij de klant. De kosten zijn voor de klant. Ook hier kunnen pakketten worden verstuurd tot 50 kg. Zwaarder dan 50 kg is een palletzending. Orders tot 17:00 uur gaan nog dezelfde dag weg.

3. DHL loods restante
Deze zendingen worden evenals de standaard vrachtgoedzendingen verstuurd met het netwerk van DHL. Echter de pakketten gaan niet mee in een afleverroute, maar worden vastgehouden op het depot van DHL. Daar kunnen ze dan vroeg in de ochtend (meeste depots zijn al om 7:00 uur open) door de klant worden opgehaald. Indien een pakket manco is, wordt met deze dienst geen corrigerende actie opgestart. Orders tot 16:30 uur gaan nog dezelfde dag weg.

4. SLS in-night
SLS heeft voor in-night zendingen een contract/afspraak met de klanten van
ECR-Nederland.
Dit contract is noodzakelijk om aan te kunnen leveren in boxen of servicewagens (sleutelprocedures). ECR-Nederland kan pakketten tot 25 kg met SLS versturen. ECR-Nederland verstuurt deze pakketten dagelijks en middels nachtdistributie worden de orders aangeleverd. Hierdoor kan een installateur de volgende ochtend direct aan een project beginnen. Orders tot 17:00 uur gaan nog dezelfde dag weg. Zonder afspraak tussen SLS en een klant van ECR-Nederland kan deze dienst niet geleverd worden. SLS berekent per drop (levering) aan de klant (max 2 meter).

5. SLS overnight
SLS heeft ook een overnight optie. De zendingen worden dan voor 9:00 uur in de ochtend aan de klant geleverd. Voor deze optie is geen contract/afspraak tussen SLS en de klant nodig. Het maximale gewicht voor dit soort zendingen bedraagt 40 kg. De kosten zijn voor rekening van de klant. Orders tot 17:00 uur gaan nog dezelfde dag weg (max 2 meter).

6. Bode zending
Voor alle grote, zware, buitenmaatse zendingen wordt een bode geregeld. Dit gebeurt huis/huis op een door de klant specifiek aangegeven tijdstip en plaats. Kosten voor deze zending zijn voor rekening van de klant. Bode zendingen dienen tijdig doorgegeven te worden, om ze zo goed mogelijk te kunnen organiseren.

7. Afhalen
U kunt uw product(en) na het plaatsen van de bestelling op komen halen bij het filiaal van uw keuze. Indien uw bestelling niet op voorraad is, nemen wij z.s.m. contact met u op.
Verberg boodschap